evoeszkoz.lap.hu

Tartalom:

Evőpálcika, keleti konyha

Fontos tudnivalók:
Az evőpálcika
- Japánban durva sértés merőlegesen beleszúrni pálcikát egy tál rizsbe.
- A pálcikát soha ne használjuk mutogatásra.
- Ha már nem használjuk pálcikáinkat, az erre a célra szolgáló pálcikatartóra helyezzük őket, ne a tálra vagy a tányérra.
A kínai evőpálcika (kuaizi)Everythingchopsticks.comEvőpálcika használata (en)Evőpálcika videóKínaiban, ahogy a kínaiakNem lesz többé eldobható evőpálcika Kínában?japán konyha.lap.hukeleti konyha.lap.hukínai konyha.lap.husushi.lap.hu

Evőeszköz tisztítása, makacs szennyeződések eltávolítása

Ünnepi hangulat, ünnepi készülődés, vacsora vendégek? Nem feltétlenül kell erre gondolnunk ha elegáns asztali teritést készítünk. Nap mint nap készítjük elő asztalunkat vendégváráshoz, családi étkezésekhez. Étkezéseink elengedhetetlen kelléke az evőeszköz. Természetesen minden főzéskor vagy étkezéskor használt evőeszközt elmosogatunk. Sajnos néhány illesztési ponton “foglalat”, mint az különböző anyagok találkozási pontja szinte gyűjti a koszt, nehezen takarítható.
Próbálja ki az alábbi tisztítást:
- egy magas falú edénybe szórjunk egy kevés szódabikarbónát,
- helyezzük rá evőeszközeinket,
- hagyjuk benne ázni, amíg a habzás tart,
- majd egy kemény sörtéjű kefével tisztítsuk meg a fellazult szennyeződésektől,
- ezután mosogassuk el úgy, mint bármikor használat után.
Evőeszközök tisztítása: Részletekért klikkeljen ide!

Éttermi, vendéglátóipari evőeszköz forgalmazók

Vendéglátóipari fogyóeszközök, edényzetek
Speciális vendéglátás céljára, folyamatos, erős igénybevételre gyártott evőeszközök magyrországi nagykereskedelmi forgalmazói, gyári képviseletek.
Brill Catering Srl.Gasztroker Kft. - fogyóeszközökGasztronagykerLACOR HungáriaProgast Kft.

Érdekességek

Az emberek:
> 45%-a használ evéskor kést és villát,
> 36%-a pálcikával,
> 11%-a a kezével és villával,
> 8%-a csak a kezével étkezik.
Evőeszközök helyes használataÉtkészletek gyerekek számáraSok képtelenség az evőeszközökről

Étkezési kultúra

"Mátyás király, úgy tudja kézzel enni a leveses ételt, hogy ujja csak meg sem nedvesedik." (Galeotto)
A fakanálArt of eating in India
Illik kézzel enni:
A virslit ujjainkkal kettétörve mustárba vagy tormába mártogatjuk
A spárgát, ha "natúr" módra van elkészítve, ha azonban a spárga mártásban kerül az asztalra, akkor két villával esszük.
A szendvicset, vajas, sonkás zsemlét, kelt tésztát, pogácsát, aprósüteményt.
Fánkhoz sohasem használunk semmiféle evőeszközt, mert a fém rontja a tészta ízét.
Evőeszköz története (en)Bizarr étkezési szokások a világbanKézzel vagy villával
Az indiaiak úgy tartják, hogy mind az öt érzékszervünkkel eszünk, nem elég látni, érezni, szagolni, hallgatni az ételt, hozzá is kell érni, éppen ezért kézzel esznek.
LACOR>> mohaessafrany.blogspotNéprajzi Lexikon: evőeszközPractice of Indians eating with handTerülj, terülj asztalkám!indiai konyha.lap.hu
Meghatározás:

Evőeszköz gyártók, forgalmazók, kölcsönzők. Különleges design, antik evőeszköz, ezüst evőeszköz. Éttermi, vendéglátóipari evőeszközök. Evőeszköz nagykereskedelem.

Startlap kiemelt témák

IngatlanNőknekFérfiak

Partner oldalak

Nők Lapja CafeOlcsóbbat - HűtőgépekKönyv: Polc.hu a könyváruház